2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Výživová poradna › Vínové cukroví

Název Množství a jednotka
hladká mouka 250 g
máslo 250 g
bílé víno 6 lžic
moučkový cukr na obalování
vanilkový cukr

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Z hladké mouky, másla a 6 lžic bílého, spíše suššího vína vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme v ledničce asi hodinku odpočinout. Pak rozválíme na tloušťku 3-5 mm, vykrajujeme libovolné tvary, klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při teplotě 170° asi 10 minut dorůžova. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.


 


RECEPTY

Indické krůtí kari (curry)

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky. Červenou papriku, chilli papričku a... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s rajčaty a bazalkou

Postup: Na pánvi s olivovým olejem osmažíme na drobno nakrájenou cibulku s česnekem,... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječná tlačenka

Postup: Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme sterilovaný... zobrazit recept

RECEPTY

Knedlíčky do polévky

Postup: Do misky vklepneme celé vajíčko, mírně jej osolíme, okořeníme špetkou... zobrazit recept

RECEPTY

Guláš na víně

Postup: Maso můžeme použít hovězí i vepřové. Nakrájíme jej na kostky. Orestujeme drobně... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Sepetná

U nás je vše na dosah, máme ideální polohu uprostřed Beskyd přímo pod nejvyšší...